07-09-2013

Vandaag zijn we naar de geiten nationale geweest. Bijna 2 uur rijden, maar dan kom je ook in een fraaie accommodatie. Alles lag er weer perfect bij om een mooie nationale keuring te houden. Veel kwaliteit en af en toe oogstrelende dieren.

Zelf had ik 4 geitlammetjes ingeschreven. Al in rubriek 1 moest Jadore aan de bak. Maar ze wilde in de ring absoluut niet lopen, alleen maar bokkesprongen maken. Dan loopt al snel het zweet over je rug en een goede klassering is natuurlijk dan ook niet mogelijk. Jammer. De volgende was Zoë, zij liep een 1E in volgens de keurmeesters een hele beste rubriek met aanhoudende kwaliteit van voor tot achter. Daar ben ik dan wel tevreden mee.

Als derde liep Kartika vd Joymarhoeve. Zij is 1 van de 2 dochters van Jinny v/d Joymarhoeve (de reserve kampioen jongere geit van Blijham). Ze liep een fraaie 1B en daardoor mocht ik later op de dag meedoen om het Nederlands Kampioenschap. En dat blijft na 28 jaar fokken nog steeds spannend. We werden geen kampioen maar zijn wel heel tevreden met dit resultaat. Als laatste mocht Keilany in de ring. Zij oogde niet fris en kon in deze rubriek geen potten breken, op voorgaande shows ging het veel beter, dus maar op rust en bij de bok.

Al met al een lange dag maar wel voldaan en heel veel fraaie dieren gezien. Ook daar geniet je van.