27-07-2013

Vandaag zijn we naar de Open Show in Noord-Holland geweest. Andijk is al weer een aantal jaren de locatie voor deze mooie show. 2 Bokken en 5 Geiten gingen vroeg (06.30 uur) mee op pad. De show begon om 09.30 uur. Als eerste was boklam Quincy v/d Joymarhoeve aan de beurt, het werd een 1C plaats, achter de latere kampioen en de dagkampioen van Vries die op 1B stond. Toen moest Black Beauty v/h Rheewold, hij veroverde het Kampioenschap Jongere Bok.

Drie geitlammeren waren mee, als eerste Jadore (vader Black Beauty). Zij scoorde een mooie 1B waar ik heel blij mee ben. Na haar debuut in Vries met een 1C nu een plaatsje hoger. De zusjes Keilany en Kenisha liepen 1C en 1D. Jeugdgeit Aliyah liep ook een 1D en jongere geit Jamie liep een verdienstelijke 1C plaats. Al met al een leuke en lange dag met een paar mooie resultaten en een fraaie beker keerden wij aan het einde van de dag weer huiswaarts.

06-07-2013

Vandaag ben ik met bijna alle dieren naar onze Open Show in Vries geweest. 14 Stuks en dat maakte dat het een drukke dag was. Maar wel een prachtige dag met bijna alleen maar fraaie dieren in alle klassen. Het weer was natuurlijk ook prachtig. Over de resultaten ben ik redelijk tevreden, positief ben ik over het boklam Quincy v/d Joymarhoeve. Hij haalde na 2x 1A nu een mooie 1B. Mijn nieuwe aankoop Black Beauty v/h Rheewold werd kampioen Jongere Bok en later op de dag net geen Dagkampioen. Op zijn Belgisch ben je dan Reserve Dagkampioen. Ook geitlam Kenisha v/d Joymarhoeve liep weer heel goed. Na 2x een 1B was een mooie 1A haar verdienste. In de finale bleef ze bij de laatste 5 over.

Er was ook enige teleurstelling want 2 geitlammetjes die voor de eerste keer mee waren wilden absoluut niet en niks showen, terwijl ik hele hoge verwachtingen van ze heb. Volgens de heren keurmeesters niet wegdoen maar veel oefenen. Mijn enige Black Beauty lam liep voor de eerste keer een mooie 1C plaats. De volwassen dieren kregen goede commentaren, maar een aantal zijn iets te royaal in conditie en dat scheelde direct een paar plaatsjes. Daar moet dus ook nog iets aan gewerkt worden. Alle uitslagen kunt u nalezen onder keuringsresultaten. Al met al een prachtige dag.

Foto: Black Beauty v/h Rheewold