20-02-2014

Vanmiddag zijn er 2 lammetjes geboren bij jeugdgeitje Zoë v/d Joymarhoeve. Het zijn 2 bruine bokjes, de bevalling verliep heel snel en voorspoedig. Vader van het spul is Quincy v/d Joymarhoeve.

Van de 3 geitjes die gedekt zijn door Quincy zijn er 3 bokjes en 1 geitje geboren. Nu moeten we wachten tot 4 april dan zijn de laatste 2 geitjes uitgeteld van Topolino 81 v/h Turkeyenhof.

11-02-2014

Vandaag hebben 2 jeugdgeitjes gelammerd. Als eerste was Jadore v/d Joymarhoeve aan de beurt. Na een makkelijke bevalling kwam er een zwart  geitlam uit. Vorig jaar het hele jaar er op gewacht en nu is het weer zover.  Als 2e lammerde Kysia v/d Joymarhoeve, bij haar ging het wat minder voorspoedig, zij was al 3 dagen over tijd. Maar ook hier lukte het vannacht om een geitlammetje te zien worden geboren. Deze is bruin van kleur.

12-02-2014

Na de 2 bevallingen van gisteren was het vanavond de beurt aan Kartika v/d Joymarhoeve. Hier ging ook alles zeer voorspoedig, het resultaat 1 zwart geitlam (jawel) en 1 bruin boklammetje. Het resultaat van 3 Figo v/d Wolfhaag dekkingen is dus 3 geitlammeren en 1 boklam. Dus zeer tevreden en nu maar wachten hoe het verder gaat.

02-02-2014

Na 6 geitlammetjes op rij die als vader Black Beauty v/h Rheewold hebben is er als laatste in de rij een bokje geboren. Vanavond heeft Cote De Pablo v/d Joymarhoeve voor de eerste keer lammeren 1 boklam gegeven. Ondanks dat de moeder geheel bont is, is het bokje geheel bruin. Hij heeft wel een kolletje.

Het is mij dus niet gelukt om een zwart lam te fokken uit Black Beauty. Misschien kunnen we uit een van de 6 geitlammeren later een zwart lam fokken. Het is nu wachten op de 3 jeugdgeitjes die over een week moeten lammeren van Figo v/d Wolfhaag. Hier ben ik ook erg verwachtingsvol over. Rest nog te vertellen dat de bevalling heel voorspoedig is verlopen.