28-09-2013

Vandaag ben ik met 3 dieren naar onze laatste Open Show van Noord Nederland geweest. Het was eerst flink koud in de manege maar gedurende de dag werd het een stuk aangenamer. Het was een mooie laatste keuring.

Het begon voor mij met boklam Quincy v/d Joymarhoeve. Hij liep een mooie 1A plaats. Toen moest jongere bok Black Beauty v/h Rheewold zich laten zien. De keurmeesters vonden het een fraaie bok. Aangezien er niet meer jongere bokken waren dus automatisch een 1A plaats en ook door naar de finale. Geitlam Kartika v/d Joymarhoeve liep lang voorop in haar rubriek, maar moest op het laatst 1 plaatsje terug naar de 1B plaats. Ook hier erg tevreden mee. De finales brachten nog meer succes. Boklam Quincy haalde het Reserve Kampioenschap Boklam binnen, en Black Beauty haalde ook het Reserve Kampioenschap Jeugd/Jongere Bok binnen. Zo kan ik dit seizoen goed afsluiten.

24-09-2013

Nu de geiten bijna allemaal zijn gedekt heb ik het overzicht staan onder Fokseizoenen.
Verder zijn alle bokken die dit seizoen zijn gebruikt geplaatst met foto op de pagina Dekbokken.

07-09-2013

Vandaag zijn we naar de geiten nationale geweest. Bijna 2 uur rijden, maar dan kom je ook in een fraaie accommodatie. Alles lag er weer perfect bij om een mooie nationale keuring te houden. Veel kwaliteit en af en toe oogstrelende dieren.

Zelf had ik 4 geitlammetjes ingeschreven. Al in rubriek 1 moest Jadore aan de bak. Maar ze wilde in de ring absoluut niet lopen, alleen maar bokkesprongen maken. Dan loopt al snel het zweet over je rug en een goede klassering is natuurlijk dan ook niet mogelijk. Jammer. De volgende was Zoë, zij liep een 1E in volgens de keurmeesters een hele beste rubriek met aanhoudende kwaliteit van voor tot achter. Daar ben ik dan wel tevreden mee.

Als derde liep Kartika vd Joymarhoeve. Zij is 1 van de 2 dochters van Jinny v/d Joymarhoeve (de reserve kampioen jongere geit van Blijham). Ze liep een fraaie 1B en daardoor mocht ik later op de dag meedoen om het Nederlands Kampioenschap. En dat blijft na 28 jaar fokken nog steeds spannend. We werden geen kampioen maar zijn wel heel tevreden met dit resultaat. Als laatste mocht Keilany in de ring. Zij oogde niet fris en kon in deze rubriek geen potten breken, op voorgaande shows ging het veel beter, dus maar op rust en bij de bok.

Al met al een lange dag maar wel voldaan en heel veel fraaie dieren gezien. Ook daar geniet je van.