27-09-2014

Vandaag zijn we naar de laatste keuring van dit seizoen geweest. De Open Show in Beilen. Zes dieren waren mee, 3 geitlammeren en 2 jeugdgeiten en als laatste 1 jongere geit. Het werd een zeer succesvolle dag voor de Joymarhoeve. De geitlammeren: Melissa liep 1B achter de kampioen en Quinty liep verdienstelijk naar een mooie 1C en Lissa liep 1D in een sterke rubriek waar ook de reserve kampioen in zat. De jeugdgeiten Kysia en Kenisha wisten allebei een zware rubriek te winnen. Later op de middag werd Kysia vd Joymarhoeve uitgeroepen tot Kampioen en was een vreugde sprongetje op zijn plaats. Qjellana liep in de rubriek jongere geiten naar een mooie 1B plaats. De 1A bleek de latere Kampioen zodat we weer terug kwamen voor de reserve titel. En zij werd gekroond tot Reserve Kampioen Jongere Geit. Ook hier natuurlijk een vreugde sprongetje Een fraai succes dus. Alleen bleef de vraag over of we ook nog Dagkampioen Geit konden worden. Wel het was erg spannend en vrij dicht bij elkaar. Het ging uiteindelijk tussen de kampioen Jongere Geit en onze Kysia. Het werd uiteindelijk de jongere geit. We waren er dicht bij. We kunnen dit seizoen dus goed afsluiten en met een tevreden gevoel de winterperiode ingaan.

Kysia v/d Joymarhoeve Qjellana v/d Joymarhoeve Tijdens de show – Qjellana

14-09-2014

We hebben besloten om het winterseizoen in te gaan met 10 dieren. 5 Volwassenen en 5 lammeren. De meeste dieren zijn inmiddels gedekt. 2 Lammeren moeten nog, maar zijn nog niet oud genoeg.

Onze keuze voor dekbokken is dit jaar gevallen op Nold v/h Hoornke, NAH179; Gido v/d Wolfhaag, WAH010; Casa Rosa’s Grandeur v/d Elsenburg, HAG006; Gauke v/d Optimist, NAH303 en als laatste Cas v/h Averheino, OAH 250. Onder “Fokseizoenen” vindt u dekschema’s en onder “Dekbokken” de gegevens en foto’s van de gebruikte bokken. Verder wordt de lijst van huidige dieren binnenkort aangepast.

06-09-2014

Afgelopen zaterdag zijn we naar de Nationale keuring geweest in Leusden. We hebben weer veel fraaie dieren gezien en veel mooie kampioenen. We hebben zelf met 5 dieren meegedaan. 3 Dieren voldeden aan onze verwachtingen en 2 vielen wat tegen. Zo maak je ook weer keuzes voor de winter. Het was een mooie dag die helaas wel erg lang duurde. Hulde aan de keurmeesters voor het goede keuren. Onder keuringsuitslagen kunt u zien wat de dieren gelopen hebben.