10-08-2013

Vandaag zijn we naar de Nationale Bokkendag geweest in Raalte. Ons boklam Quincy v/d Joymarhoeve liep een mooie 1B  plaats achter de latere Reserve Kampioen. De keurmeesters waren extra positief over zijn fraaie voorhand en mooie overgangen, dus tot nu toe goede resultaten voor ons bokje.

Ook jongere bok Black Beauty v/h Rheewold deed goed zijn best in een aanhoudende goede rubriek. Hij kwam tot 1C achter de Kampioen en Reserve Kampioen. Aan het eind van de dag was deze Kampioen ook de Dagkampioen. Ook Black Beauty kreeg een heel goed commentaar van de keurmeester. Het was weer een mooie en goed georganiseerde bokkendag.

03-08-2013

Topdag voor de Joymarhoeve!

Vandaag zijn we naar de Clubshow van Noord-Nederland geweest in Blijham. Negen dieren waren mee, het was een warme, hete dag en mens en dier hadden het zwaar, maar het pakte goed uit voor onze stal en dieren.

Boklam Quincy v/d Joymarhoeve wist wederom een fraaie 1A plaats te lopen, wat later werd beloond met het Reserve Kampioenschap Boklam. Daarna was de beurt aan Black Beauty v/h Rheewold. Hij liep 1A en later op de dag Kampioen Jeugd/Jongere Bok. En aan het einde van de dag werd hij uitgeroepen tot Dagkampioen! Meer kan je niet wensen.

Er waren natuurlijk ook geiten mee, 3 geitlammeren die ook vorige week in Noord-Holland hadden gelopen. Als eerste liep Jadore, maar bij binnenkomst in de ring merkte ik al dat er iets mis was. Ze was heel futloos en het hoofdje naar beneden. Ik denk dat de warmte haar parten speelde. Ze kon totaal niet meekomen en eindigde op de laatste plaats. Na haar fraaie 1B plaats in Noord-Holland was het wel even schrikken, maar er komt wel een nieuwe show waar ze weer kan laten zien dat ze wel veel beter kan.

De zusjes Keilany en Kenisha liepen weer goed mee in hun rubrieken, 1C en 1D waren hun plaatsen. Jeugdgeit Qjellana liep 1B achter de latere reservekampioen. Ook hier tevredenheid, want zij is de moeder van Quincy. De andere jeugdgeit Aliyah liep 1D in een rubriek waar volgens de keurmeesters aanhoudende kwaliteit was. Hier liep ook de latere kampoen in.

De 2 jongere geiten Jinny en Jamie liepen elk  naar een 1A plaats. In de finale kreeg ik hulp van Marco Snip die wel met Jinny wilde lopen. De vader van Jinny is Little Ship v/d Balkweit, daar is hij de fokker van en dat maakte het nog leuker. Mede door zijn inspanningen werd Jinny v/d Joymarhoeve gekozen tot Reserve Kampioen Jongere Geit. Marco nogmaals bedankt. Zo kon ik aan het einde van deze warme en zware dag alleen maar blij en tevreden zijn  met het behaalde succes.

Nu op naar volgende week, de Bokken Nationale. Quincy en Black Beauty zijn ingeschreven, ik verheug mij er op.

   

 

 

 

 

 

 

Foto’s v.l.n.r. Quincy v/d Joymarhoeve, Black Beauty v/h Rheewold en Jinny v/d Joymarhoeve