15-06-2013

Vandaag ben ik naar de Open Show in Raalte geweest met 5 dieren. Ik ben tevreden over de resultaten.

Het boklam Quincy v/d Joymarhoeve scoorde een fraaie 1A en mocht later meedoen voor het kampioenschap. Hij viel er net buiten, maar na de 1A van Buitenpost lijkt hij op weg naar goede resultaten. De geitlam zusjes Kenisha en Keilany liepen in het geweld van Raalte een 1C en een 1B. Na 2x een 1B in Buitenpost zijn dit ook lammetjes waar volgens mij muziek in zit.

Nog twee lammetjes had ik meegenomen om te kijken waar ze stonden. Jessica haalde een 1E, voor mij de definitieve bevestiging dat dit lammetje geen blijvertje is. Als laatste had ik mee de fraai bont getekende Cote de Pablo, dit is sowieso een blijver ongeacht het resultaat. Ze haalde een 1F. Als commentaar kreeg ze rondom correct, maar te kort in het middenstuk.

De goede resultaten komen uit de Topline 22 fokkerij. Voor de volgende show in Vries ga ik nu nog meer dieren uit deze lijn proberen klaar te stomen. In Vries komen ook mijn volwassen dieren op de keuring.

06-06-2013

We hebben bij Filip Bauwens de bokken Black Beauty v/h Rheewold (zie foto hieronder) en Carlo 12 v/d Meuleberghoeve gekocht.

Black Beauty is de nationaal dagkampioen van 2011 en 2012. Carlo 12 is een telg uit de fraaie Clara lijn van Filip Bauwens, vader is Rick 1 WR v/d Kruisberg, OAE 144, moeder is Clara 12 v/d Meulenberghoeve 008.098.