Ik heb een nieuwe fokbok gekocht voor de Joymarhoeve. Zijn naam is Batido v/d Aljahoeve, NAE336.

V: El Imbatido v/d Kikkert, NAD287
M: Marieke v/d Aljahoeve, NAC246
Fokker/Eigenaar van de bok: Albert Berends.

De bok is van september 2011. Hij zal eerst shows gaan lopen bij Albert en na het keuringsseizoen komt hij naar de Joymarhoeve.

Ook onze Nubische geiten hebben nu lammeren, wat een leuk gezicht is dit! Het zijn heel andere geiten dan de dwerggeiten, wat grootte en hun karakter betreft. Het hele spul loopt al lekker samen buiten. We hebben 5 lammetjes, 4 geitjes en 1 bokje, geweldig, daar kunnen we weer heerlijk van genieten. Zie de pagina “Nubische geiten” voor meer foto’s.

Gisteravond kondigde de voorlopig laatste dwerggeit zich aan om te bevallen: Jamie v/d Joymarhoeve (vader Little Ship v/d Balkweit). Ze bracht 1 geitje ter wereld. De vader van dit lam is Sunny Boy 3 van Bad Boekelo, de kleur is weer bruinstippel. Moeder en dochter maken het goed. Dat maakt de eindstand voorlopig 25 lammeren waarvan 14 geitjes en 11 bokjes. Vorig jaar had ik 6 geitjes, dus dit jaar meer keuze. Nu komt de moeilijkste tijd, zorgen dat ze opgroeien tot fraaie dieren en mogelijk kampioenen. We gaan de strijd aan.

Vandaag ook geitenbezoek gehad van Bertus Blokzijl vergezeld door Henk Roelfsema en zoon Jan. Ze vonden de lammetjes mooi, vooral veel luxe. Ook de bok Quantico v/d Joymarhoeve werd nog even geshowd. Er werd geroepen fraaie bok, mooie maat, heeft zich goed gehouden, en mooie beharing. Daar kan je als fokker wat mee.

Op 15 februari kon ik al weer een geboorte aankondigen. Moeder vandaag is Lacey v/d Doornkampen, Vader is Quantico v/d Joymarhoeve. 1 fraai bruinbont geitlam is het resultaat, ik ben daar heel tevreden over. De stand bij de Quantico’s is nu 4x boklam / 3x geitlam. Rest nog 1 geit die drachtig is van Quantico. Dit is Janis 237 v/d Kikkert, lammertijd 6 juni, duurt dus nog even.

Het wachten is nu op de laatste geit die drachtig is van Sunny Boy 3. Ik reken op vrijdag / zaterdag. Nog even volhouden dus. Vanavond ook bezoek gehad van Oscar Koppelman, de fokker van Sunny Boy 3.

Vandaag, zondag 12-02-2012 kan ik weer melden dat er de afgelopen dagen weer lammetjes zijn bijgekomen op de Joymarhoeve.

Op 09-02-2012 is Jessie v/d Joymarhoeve (vader Little Ship v/d Balkweit) bevallen van 2 bokjes. Vader van dit kroost is wederom Sunny Boy 3 van Bad Boekelo. De kleur is bruinstippel.

Op 10-02-2012  wederom lammeren van Sunny Boy 3. Dit maal bij Jinny v/d Joymarhoeve (vader Little Ship v/d Balkweit ). Nu 1 boklam en 1 geitlam. De kleur van deze lammeren is bruin. Ook dit lijkt goed.

En vandaag op 12-02-2012 zijn er 2 geitlammetjes geboren die als vader Quantico v/d Joymarhoeve hebben. Ik heb al 4 bokken tot nu toe, dus erg blij vanmorgen toen ik ze zag. Moeder is hier Honesty v/d Doornkampen NZZ268, een geit met mooie bloedlijn. Veel kuzemerbloed en gipsybloed. Ze zijn bruin van kleur.

Stand van zaken t/m 12-02-2012:

Vader Thorn v/d Joymarhoeve: 3 geitjes / 1 bok
Vader Quantico v/d Joymarhoeve: 2 geitjes / 4 bokjes
Vader Sunny Boy 3 van Bad Boekelo: 7 geitjes / 6 bokjes

Komende week nog 2 bevallingen, Quantico x Lacy v/d Doornkampen en Jamie v/d Joymarhoeve x Sunny Boy 3.

Ik ben ook blij dat het er bijna opzit, weinig slaap en veel werk er van deze week. Bevroren waterleiding, dus alle dagen slepen met emmers water. Niet echt mijn hobby, maar vergeet je straks weer als ze lekker buiten lopen.

Tot slot: iedereen is natuurlijk van harte welkom om ons nieuwe kroost te komen bewonderen.